Naša priča

Soparnik.eu je Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo nastalo po ideji dvoje mladih ambicioznih ljudi, koji su svoju ljubav prema tradiciji pretvorili u uspješno poslovanje. Naš OPG krenuo je s radom 2015. godine i od tada pa sve do danas u svakom našem proizvodu je jednaka količina ljubavi i posvećenosti.

Pečenje soparnika na kominu

Naš prostor

Naša jutra počinju tišinom i kavom, već nakon pola sata prostorom se čuje zvuk pucketanja vatre, osjeti se miris dima i češnjaka. Dok je jedan dio tima u crnom pepelu, drugi dio marljivo priprema tijesto od bijelog, pšeničnog brašna.

Valjanje tijesta za soparnik lazanjurom

Naši alati

Alati i posuđe koje koristimo ključni su čuvari tradicije i tehnike spremanja soparnika. Od glavnih alata izdvajamo: sinija, lazanjur, nož, posuda za tijesto, nož za rezanje soparnika, ožeg, puhalica, metla, krpa i brojni manji pribor.

Posluživanje soparnika

Naš proizvod

Iskrižana, očišćena i osušena blitva mješa se sa kapulom, uljem i soli. Tijesto se valja u dva sloja između kojih dolazi pripremljeni nadjev od blitve. Nakon što se uviju rubovi peče se u pepelu i žaru. Poslužuje se uz crno vino.

Iz medija

Kako do nas?